Thursday, 16 June 2011

gembira adalah penawar kepada kesedihan

hari ini 16 june 2011.
tadi kat sekolah balik pukul 1.40. last tuh mase add math. nan ngantukngantuk belaja add math. tekebilkebil mate tak paham. mase tengah kemaskemas beg nak balik, faizal jumpe kelawar kat pintu belakang kelas dalam keadaan tertiarap. then kiteorang yang jakun macam ape g lah dok membelek kelawar tuh. kecik sangat. lagi kecik dari tapak tangan aku. kali kedua jumpe kelawar dalam kelas tuh. tapi die macam mangsa kebakaran. tecungapcungap. kebetulan kiteorang mencangkung sebelah tong sampah, aku pun korek lah kertas yang ade dalam tong sampah tuh. then aku taruk kelawar tuh kat atas kertas tuh. aku terbalik kan die. die masih tercungapcungap. then kiteorang bagi air setitis demi setitis. titisan pertama nampakya berjaya sebab die jilatjilat mulut die. baru lah die dah tak tercungapcungap lagi. then terus bagi dan bagi.pas tuh die macam tolaktolak sayap sebelah kiri die.

then kiteorang bawak kelawar tuh kat bilik yang penuh kematian tuh. kat dalam bilik tuh banyak barang. then aku amik penyepit langsir yang dah tak memberi perkhidmatan sebab patah pegang sayap die. aku tarik sayap belah kiri, nurein tarik sayap belah kanan. disebabkan kertas yang aku pegang tuh dah basah, aku keluar g korek lagi kertas dalam tong sampah. then tukarkan kertas yang basah tuh. bile kiteorang tarik sayap die lagi, die macam menjeritjerit. mulut die terbukak. memang lah kiteorang tak dengar. hertz die slow sangat kot.

then kiteorang taruk kat atas meje. die terlentang. die asyik pusingpusing je. lebih dari 720 darjah. tibetibe, die macam terbatukbatuk. tapi keluar darah. terkejut woooooo! then die pusingpusing lagi. kiteorang taruk air sikit kat sebelah die. die minun macam ape. pas tuh kebetulan ade baki cawan polestrine, shasha g hancurkan cawan tuh jadik kecik. then, tuang air dalam tuh. then, taruk kat depan die. die tanak mulemule. pas tuh aku hulurkan kat depan die. die terus nganga mulut die besarbesar then gigit bibir cawan tuh. mase die gigit tuh keluar darah. terkejut lagi. jakun. biasalah. tapi die minum air tuh. laju! then aku sogok lagi kat mulut die. die wat bende yang same lagi. tapi tak keluar darah. die minum jugak. tapi sikit. pas tuh die pusingpusing ntah bape kali. pas tuh kiteorang nak balik. kiteorang letak die kat bawah supaye die tak jatuh. keluar dari bilik kematian tuh, amik beg, nak nalik. nak salam puan chong. semua hulur tangan. tapi puan chong tanak sebab die taw kiteorang main kelawar. ngeeeeeeeeeee..

tapi setakat tuh je aku happy. balik rumah, dah ade 1 mesej. amin hantar. kiteorang puasa hari ini. tapi aku dah buke kat sekolah sebb ade sebab lah. kiteorang mct skejap. aku taw die penat. aku cakap lah g mandi pastuh tido. dye cakap, 'oke bye'. cam tuh je. tekejut aku. pagi tadi pun same. 'bye' je. mane 'luv u.chup!' die tuh. hmm. tak pelah. jangan pikir lagi. tapi law kali ni die wat lagi macam dulu, sumpah aku tak akan maafkan die dunia akhirat dana ku akan balas dendam.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini :)