Friday, 3 June 2011

penat! tapi best!

semalam pagi bertolok pergi kl nan abah nan mak nan akak nan mezzz <3
naik kete baam, persona sebab kete chevy belum habis servis
muezz pergi tak mandi. haha. busuk. pergi pagi sebab nak balik hari.
sampaisampai nilai, call cik yah nak masuk jalan mane sebab abah lupe jalan.
cik yah cakap masuk kat sepang. pergi sungai pelek. PELIK kan name dye?
kat sepang sane tuh banyak buah jual kat tepi jalan. aku mintak durian.
abah tak kasik :(
abah cakap nanti bau satu kerete.
melepas nak makan durian.
kat umah cik yah ade baby! menanti dye baru delivered. 15.5.2011 baby tuh lahir.
faiz? 16.11.2011. wah.. beza 1 hari. putra rayyan danial name dye. comel kan?
lepas lepak rumah cik yah sampai pukul 3, bergerak ke gombak pulak.
pergi umah pak de nak nengok atok. wootwooot! dah sebulan tak nengok atok.
first2 keluar dari sepang ikut direction menantu cik yah tuh.
bergerak sampai cheras, abah dah takut sebab tak jumpejumpe jalan pergi gombak.
tapitapi kan...... lepas aku memerhati jalan yang kiteorang lalu,
baru aku ingat jalan tuh nak pegi UIAM. UIAM kan kat gombak.
abah pun tak ingat tuh jalan ape. then aku cakap kat abah nih kan jalan nk pegi UIAM confirm g gombak.
then abah call pak tam tanyer jalan g umah pak de.
then sampai lah kat umah pakde. jumpe atok! atok dah sihat! banyak berubah!
depan umah pakde ade taman permainan.
g nan muezz nan akak aku. punye lah lame aku tak main buai, aku pun naik buai tuh dengan pakai blousse labuh tuh. ngeh2.
then sume datang. uncle, paktam. maktam. pas tuh makan. makde masak sambal udang, nan sayur lemak.
pastuh abang saza beli ayam panggang. sedappp!!!!!!!
lepas makan balik kulai. uncle hantar sampai sentul. aku balik kulai, tinggalkan akak. die nak duduk umah pakde sampai jumaat. nak jumpe mmbe dye.
sampai sentul, satu perasaan menyelinap masuk dalam hati aku.
sebab kat sentul lalu kawasan perumahan pak tam, on the spot aku teringat seseorang
FAIZAL
faizal kan duduk area rumah pak tam.
awak... saye mintak maaf sebab tibetibe saye teringat kat dye. bukan sye nak.
tapi awak taya risau taw! saye dah takde perasaan langsung nan dye tuh.
oke. lupekan pasal faizal.
then balik terus pegi senai. hantar muezz. tuka kete nan baam, baru balik kulai. sampai dalam 12.30.
fuhhh.. penat.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini :)