Sunday, 20 November 2011

journey yang.. grr..

nak story pasal semalam.
act, semalam ada kelas fizik pukul 8. tapi.. aku tak pergi :D sebaba? aku ak pergi kl.
nak pergi wedding abang saza. sepupu aku.
gerak dari rumah pukul 8.40 macam tuh lah. dalam 1 jam, abah berhenti kat kawasan rehat bemban.
berehat sebentar. masa abah berhenti tuh, abah terus kelur dari kereta. masa tuh lah mata aku tertancap pada asap yag berkepulkepul keluar dari but depan kereta. aku terus panggil abah.
abah cakap, ' alah.. tak ada apaapa tuh.. enjin panas'
aku dah mula pelik. selama nih ejin panas, takdelah sampai berkepulkepul macam tuh asapnya.

lepas 30 mimit, aku suruh abah nengok juga. sebab nak sampai kl lagi 2 jam.
abah pun dengan muka tak rela, g tengok. bile die bukak je but tuh, radiator dah berasapasap.
abah try bukak. bila twist sikit je penutup radiator tuh, air terus mendidih. menggelegak . bila dh berhenti menggelegak, abah terus bukak penutup tuh. air terus keluar menggelegak keluar. colour hitam pulak tuh.
abah terus call chevrolet servis center JB untuk tanye. JB cakap, dia tak berani nk buat.
so, dia kasik servis kereta yang palig dekat, servis center kat melaka. dia cakap, jangan jalan. nanti makin worst. dia suruh tunggu. nanti dia datang. tunggu punya tunggu punya tunggu,
dia call. dia cakap tunggu sekejap lagi. kereta dia tibatiba break down tengah jalan. -..- perhhhh.. menyirab jugak lah. dah tau nak g tengok kereta rosak, dia boleh pulak bawak kereta buruk. kitaorang 1 family dah kebulur. dah lah tempat rehat tuh tempat rehat yanng kecik. ada gerai, 1 je. burger die jeh aku dh beli 6.

dekat pukul 4 tuh, baru die sampai. dia betulbetulkan sikit, pastuh dia suruh pergi servis center kat melaka tuh sebab ada benda lain yang rosak. dah smpai tuh, masuk computer system segala, ruparupanya, 1 benda yang rosak, efect segala benda lain. dekat pukul 8 jugak siap. beribu habis. abah dengan mak bingung sebab gaji belum masuk. korek lah duit kat bankbank.
pastuh, dah siap semua, cek balik, masuk computer system, memang dah settle. dah tak ada apaapa.

then keluar, g carik makan. solat. pastuh sesat lagi kat melaka sebab nak carik highway.
tapi ada 1 pengalaman menarik. time tengah carik orang untuk bertanya di mana highway, ada orang buat majlis perkahwinan waktu malam. cool beb! ti,e tuh dekat pukul 9. kompang, bunga api semua ada. aku cakap dengan mak, nnti aku nak kahwin malam lah. gelakgelak mak dengar. then, aku rasa, macam ada something badakan berlaku. kuat sangat perasaan tuh. 
masuk je highway, tak sampai 5 minit speed, suddenly temperture naik mendadak. abah terus berhenti tepi.
enjin mati automatic. but depan dah berasapasap. pas tuh ada kereta berhenti.
hah. memang rezeki orang bengkel lah. akhirnya, kereta pun kena tow. aku bersama family kena lah naik kereta orang bengkel tuh. dah macam pelarian. bawak comferter, bantak, begbeg, dan akhirnya, aku terpaksa tinggal kan teddy bear aku dalam kereta. sebab tangan tak cukup. sampai je bengkel kat tagkak, abah call orang chevrolet balik. pastuh, bincang punya bincang punya bincang, orang chevy tuh nak amik kereta malam tuh jugak bawak g melaka.
sebab? dia tak puas hati. tuh kerja tangan dia. tak sampai bape jam jalan, break down balik. so, tinggal lah kereta chevy kat melaka :( tak tahu bila siap.
 
time tuh pulak, duit memang kerig gila. kereta pulak sakit. so, abah panggil baam. dari senai. amik kitaorag kat melaka. dia datang dengan abang sam. naik persona. hujan lebat sangat. tanpa henti. dia sampai tangkak dekt pukul 1, then baru gerk balik.
dia cakap, di tak nak bawak laju sebab masa dia otw amik kitaorang, ada 4 eksiden. 1 eksiden jadik depan mata.
sampai kulai dalm pukul 3. hantar abang sam dulu kat jati, bandar putra. then, gerak ke senai sebab nak amik kereta volvo. turu je dari persona, aku rasa bontot aku dah macam tak wujud lagi. sakit wooookkkkk!
mungkin sebab tuh kereta baru. sit dia pun belum lembut. macam nk tertanggal rasa.
sampai senai, terus masuk volvo. baru aku rasa kewujudan bonto aku. terus balik kulai.
sampai kulai dekat pukul 4. abah cakap, nie ujian dari tuha. penat memag penat. niat nak pergi kenduri kt kl, lastlast kenduri tepi jalan. kbye.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini :)