Saturday, 12 November 2011

ohh! ohh! si comel!

let's story.
tadi sebenarnya ada lunch akhir tahun sekolah mak.
mak ajak pergi.
tapi malas ah.
sha called.
suruh teman dia pergi hyper. mengidam gila dengan cool blog.
dia cakap sampai termimpimimpi.
tipu lettew :p

okay. back to tittle.
nie oreo panda cupcake. ouhhhh! comel kan? 
sumpah kucing nih comel. kalau ada sesapa yang bagi kucing cengginih kat aku, aku sayang dia sampai akhirat. :p 
see how cute this dog ^,^ 
yang nie aku tak tahu apa haiwan. limo kot. tapi yang membuatkan aku tertarik ialah, KECOMELAN dia. awwwwww! <3<3<3
nengok mata baby giraffe nih. kalau dia blink, mesti macam juliana evans dalam iklan mascara silky girls kan?

sebenarnya aku cuma nak share gambargambar comel nih.
tadi petang ikut abah pergi batu pahat.
ada majlis kahwin.
aku berdua nan abah.
berhenti sebentar di petronas. berhenti betulbetul sebuah kereta atos nih.
bila nengok dari dalam kereta, nampak macam smart je.
sekali dia keluar kereta, nampak dia tindik kat atas bibir dia betulbetul depan lubang hidung dia.
aku terus pamggil abah suruh abah tengok,

reaksi abah : cuba tambah tali. pas tuh tarik.

aku: pffffffft!!

lepas tuh aku terus terfikir. apa nak jadi dengan budakbudak melayu zaman sekarang. macammacam. agaknya, kalau budaya barat sekarang buat gaya bela bulu ketiak panjangpanjang pun kena ikut keh?
ingatlah.
kalau bukan kita yang membudayakan budaya kita,
siapa lagi?
anak cucu cicit kita nanti kenal ke dengan budaya kita kalau kita tak membudayakannya?
fikirkanlah :)

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini :)