Tuesday, 27 December 2011

Si Dia :DD

dah lama kan aku tak update blog? sibuk kerja lah sayang.. kerja best. boleh tahan. hari kedua aku kerja jeh, aku dah start rasa macam keluarga besar. semua orang baik. rapat sangat. macam dah lama kenal. aku suka kerja kat situ. :))
sebelum start apaapa, aku nak buat announcement dulu. handset aku kena curi. dua handset pulak tuh. ic aku sekali hilang. sedih woookkkk.
okay. let's start. about SI DIA. aku tak nak mention dulu nama dia. sebab.. aku rasa masih awal lagi. aku pun baru je 2 minggu kenal dia. aku start rapat dengan die mase aku dengan die tibetibe ditugaskan untuk buat kerja samasama. pastuh ada satu hari tuh, kau balik dari solat jumaat pastuh terus jumpa aku, then cakap, 'KAU ANAK CIKGU KAN?'

okay. time tuh aku tercengang tahu? aku tanye siapa bagi tahu kau, kau tanak cite eh? pijak kang. pastuh, sejak tuh kita rapat kan? aku ingat lagi time aku rasa macam nak nagis sebab beg duit aku hilang , kau terus datang kat aku teman aku carik sampai bawak aku jumpa boss kan? babe, aku terharu gila tahu? :')

pastuh esoknya kau MC. tapi, tibatiba malam tuh kau datang kat tempat aku pakai baju melayu colour pink terus tegur aku. hehe. berbunga hati aku sebab 1 hari sunyi kau tak de nak kacau aku :') babe, aku suka time kau datang kat aku pastuh cakap, kau nak hantar aku balik malam tuh.

sumpah babe, aku ingatkan kau mainmain. rupanya kau serius. bila aku keluar je, kau dah tunggu kat luar. rupanya dah setengah jam kau tunggu. sebenarnya kau baru lepas excident kan petang tuh? tangan kau berbalut kan? tapi kau sanggup ek? terharu :)
tapi sayang, aku dah bagi tahu bapak aku suruh amik sebab aku fikir kau mainmain. then, kau tunggu aku sampai bapak aku amik kan? :')
then, sejak tuh, kau akan setiap hari cakap nan aku yang kau akan hantar aku balik dan setiap hari kau akan tunggu aku sampai bapak aku amik :')
terharu tahu?
hari tuh, time aku tengah beualbual dengan adik kau, kau nengok je dari jauh kan? pas tuh kau jerit, 'JANNAHT! AKU SUKA KAU!'
babe, aku terdiam tahu? semua orang dah toleh kat aku dengan adik kau dah tergelakgelak nengok aku. malu tahu? lagilagi dengan adik kau.

satu lagi yang aku selalu ingat, kau jerit, 'JANNAHT! I LOVE YOU!'
hehe. semua orang nengok wooooooaaaaaa! o.O
kau nih tak romantik lah. tapi aku suka. haha.

kau suka kacau aku kan? 26.12 kau last kerja. hari nih 27. aku sunyi. tak ada orang kacau aku. ingat lagi, semalam, pagipagi lagi kau dah cakap i love you kat aku kan?
kau datang jumpa aku pegang tangan aku then suruh buat kan surat resign kan?
aku tolong kau buat kan. sambil menahan ngantuk aku buat.
malam tuh kau teman kau buat kan? :')
then, kau wish thanks and sayang kan?
sayang kau.

then tadi aku naik office. tetibe ada orang cakap kau datang. tubggu aku.
bile aku turun, kau dah tak ada. kau pesan kat adik kau nanti kau nak amik aku kan?
aku sayang kau :)

then tadi kau amik aku kan? hehe.
fed up kau layan kepala aku kan? haha. kau hantar aku balik.
tapi sebelum tuh kte jalanjalan dulu kan? :')
aku sayang kau.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini :)