Friday, 8 July 2016

Bulan?

Assalamualaikum..
I've lot of thought lately. Tapi tak tau nak luahkan kat siapa. Aku cakap dengan Allah.. everyday.. dan aku rasa aku kena meluahkan. Aku nak cerita kat gegerl aku rasa macam.. no need la kot. Mengarut. Then aku nak cerita kat kakak aku.. macam tak best pulak. Then aku pilih medium ni.

Cuma aku yg baca.. cuma aku yg tahu. I've met someone recently and i think i fell for him. The first ever masa aku jumpa.. he's a nice guy. Cara dia cakap.. cara dia hormat.. he's smart too. Dia sangat baik. Then hari2 aku makin suka.. makin sayang. Dari apa yg aku nampak.. dia tak pernah tinggal solat. Dia sangat punctual. Funny sometimes.. badan dia fit. He's not a body builder tapi dia jaga badan dia. Dia akan cari topik untuk berbual.. anything.

Jujur.. sepanjang hidup aku.. aku tak pernah tentang mata orang masa bercakap. Either my parents or my gegerl. Not even once. Aku selalu nengok hidung je. Aku tak tahu kenapa aku tak pernah berani nak nengok mata orang. Aku rasa insecure. Aku jadi takut. Kadang aku nengok mulut. Tapi dengan dia first time dalam hidup aku.. aku pandang mata orang masa bercakap. Remembering that moment he's standing in front of me while i was talking.. then aku pandang atas terus ke mata, he looked at me. That was the first time i've made an eye contact with anyone else.

Dia suruh aku kurus. Aku tahu dia tak maksudkan apa2. Just nak aku jaga kesihatan. Then aku cerita dulu aku kurus. Aku aktif join sukan2. Aku tunjuk gambar aku. Dia cakap, nanti lepas raya joging. Kuruskan balik badan. Yes, i will. Aku akan work out balik.

Dia cerita pasal family dia.. pasal life dia.. not everything but interesting. Aku suka dengar. Aku masak, dia makan. Dalam masa aku bercerita pulak, dia dengar. He's a good listenener.

Dan semua ni.. dia tak tahu. Aku pendam. Aku tak akan luahkan. Aku tak akan bagitahu perasaan ni. Tapi dia still ada dalam doa aku.

Kadang dia buat aku rasa malu. Aku mintak pada Allah supaya dia boleh jadi imam aku then aku terfikir.. layak ke aku mintak. Aku ni solat selalu lambat. Kadang memang betul2 last minute. Solat2 sunat tak payah kata. Yg wajib pun tunggang langgang. Quran.. seminggu sekali je sentuh sebab kebetulan ada guru datang rumah tiap minggu ajar tajwid. Kalau tak, setahun sekali mungkin. Tapi dia.. jaga solat. Jaga kebersihan. Jaga tutur.

Hati aku dah rasa lain bila pandang dia. Tapi dia? Aku tak tahu. Mungkin dia tak ada rasa apa2. Mungkin aku hanya kawan biasa bagi dia. Tapi aku selesa dengan dia. Senang. Bila mintak tolong, dia akan tolong. Baik.. tapi aku terfikir.. mungkin dia memang dilahirkan dan dididik untuk menjadi gentleman. Dia layan kita biasa je tapi kita yg terjatuh hati. Kita yg perasan.

Tu je. Aku nak cakap. Aku nak luahkan tu je.. jujur.. bila aku dengan dia aku bahagia.. aku tahu aku sorang rasa macam tu.. tapi aku tahan. Relax buat macam biasa.. buat cool je..

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini :)